Szerinted, mik a válaszok az alábbi kérdésekre?

  • Amikor valamilyen munkakör betöltésére fel akarnak venni egy új dolgozót, akkor hogyan adnak fel hirdetést anélkül, hogy a munkaköri leírás rendelkezésre állna?
  • Hogyan szűrik elő, és teszik nagyon hatékonnyá a felvételi folyamatot, anélkül, hogy az önéletrajzokban leírtakat összevetnék a munkakör elvárásaival?
  • Hogyan készülnek fel a telefonos előszűrésre, úgy hogy nincsenek szem előtt a pontos elvárások?
  • Hogyan döntenek arról, kik a jó és kik a nem jó jelöltek az adott munkakörre, ha nem objektív szempontok szerint teszik ezt, ami nem más, mint a munkaköri leírásban leírtak?
  • Hogyan derítik ki a személyes interjú során az munkaköri leírásban leírtak és a jelentkezőtől megtudott dolgok átfedéseit és eltéréseit? Tehát hogyan fogják látni a hiányosságokat, hogyan mérik fel azok pótlásához szükséges idő igényt, energia ráfordítást? Vagyis hogyan hoznak olyan döntést, amelyben a jelöltek közül az optimálisat veszik fel?
  • Hogyan mutatják meg a kiválasztott jelentkezőnek, hogy pontosan milyen feladatai lesznek, mit várnak el tőle? Tehát honnan fogja tudni az illető, hogy mit vállalt valójában?

Az itt elkövetett hibák azt fogják okozni, hogy a növekedéshez, a kieső dolgozók pótlásához szükséges új munkaerő, jó ideig nem segíti a nehézségek megoldását, hanem újabbak elé állítja a vállalkozást, hátráltatja mindenki életét.

Gördülékennyé, hatékonnyá, és megfelelő eredményűvé teheted ezeket a folyamatokat, ha rendelkezésre áll a betöltetni kívánt munkakör profi leírása.